Artoos

Succesvol bedrijf actief in een sector in moeilijkheden

Artoos uit Kampenhout is een succesvol communicatiebedrijf, gestart als drukkerij. Zaakvoerder Jos Artoos diversifieerde zijn activiteiten doeltreffend en integreerde digitale toepassingen succesvol binnen zijn bedrijf. Resultaat? Groep Artoos doorstond de crisis in de drukkerijwereld met glans en zag de mogelijkheid om stevig te groeien door enkele overnames.

Toch bracht deze crisis ook enkele vragen naar boven. Hoe moest het verder met Groep Artoos - drong een verkoop of overdracht zich op? Waren de financiële voordelen groot genoeg om het bedrijf zelf nog verder te zetten? En hoe kon Jos Artoos het bedrijf zodanig structureren dat er meer tijd vrij kwam voor andere zaken?

Concrete antwoorden op concrete vragen

Consilio Partners bracht ondersteuning bij deze vragen. In eerste instantie kozen we ervoor om niet te kijken naar de toekomstperspectieven, maar om de bedrijfsleider bij te staan in erg concrete vragen van dat moment. Zoals: wordt het geen tijd om een externe CEO aan te trekken, die een deel van de dagelijkse activiteiten kan overnemen? Het antwoord van Consilio Partners: het is belangrijk om éérst een Raad van Bestuur op te richten, waar een nieuwe CEO terecht kan met zijn visie en aanpak.

Jos Artoos ging akkoord en een Raad van Bestuur werd samengesteld. Hijzelf trad op als voorzitter. De zoektocht naar een externe bestuurder met een profiel dat dicht bij de huidige zaakvoerder stond, werd succesvol afgerond. Een professional met een achtergrond in Human Resources en organisatie werd aangetrokken. Vervolgens werd ook de zoektocht naar een externe CEO ingezet. Inmiddels is ook dat succesvol gebeurd.

Groep Artoos: met de blik op de toekomst

Op vraag van bedrijfsleider Jos Artoos blijft Consilio Partners als vaste raadgever aanwezig bij de Raad van Bestuur. Het doel? Het functioneren van de Raad van Bestuur professioneel begeleiden.

Ondertussen blijft Groep Artoos een bloeiend communicatiebedrijf, ondanks de moeilijke sector waarin het zich beweegt. Er is gekozen voor een traject richting toekomstgerichte, digitale printapplicaties en een schaalvergroting door overnames. Inmiddels is de deur ook opengezet om een tweede externe bestuurder aan te trekken, die zich kan focussen op nieuwe toepassingen, technieken en evoluties in de printsector.