Groep Willemen

Onderneming van het jaar

Johan Willemen is de bedrijfsleider van Groep Willemen, een familiale bouwgroep met verschillende bouw gerelateerde activiteiten. Het bedrijf werd recent verkozen tot Onderneming van het Jaar op basis van de financiële resultaten en professioneel management. De onderneming groeide krachtig door verschillende overnames en is aan een steile opmars bezig binnen de sector.

Overleg brengt oplossingen

Door de overnames groeide echter de nood om in te grijpen in het strategisch bestuur van de groep. De kernvragen? Hoe creëer je een groepsidentiteit met de nieuwe, overgenomen afdelingen? Hoe ontwerp je binnen deze structuur een doeltreffende strategie? En waar vind je een klankbord waar ik mijn strategische en financiële ideeën en plannen kan toetsen?

Om dit laatste te bereiken, werd een adviesraad opgericht waarvan Consilio Partners een vast lid is. Door actief deel te nemen aan het overleg en ook daarbuiten bereikbaar te zijn, stellen we onze expertise ten diensten van de onderneming.

Evenwicht tussen externe en familiale standpunten

In de toekomst zal een evolutie van adviesraad naar een Raad van Bestuur waarschijnlijk nodig zijn. Het evenwicht tussen de familiale en externe belangen zal zorgvuldig moeten geëvalueerd worden. Consilio Partners blijft Groep Willemen hierin verder ondersteunen. En ziet in de tussentijd het bedrijf gezond en krachtig verder groeien.