Martens Group

Succesvolle brouwerij
Brouwerij Martens uit Bocholt heeft zich gespecialiseerd in het brouwen van Private Label-biermerken, zoals deze gevoerd worden door Aldi, Lidl en anderen. Deze grote en succesvolle brouwerij is in handen van de gebroeders Martens en een minderheidsaandeel van Far Eastern Company.  Aangezien het bedrijf uit verschillende productie-eenheden bestaat, bleek de cohesie tussen beide een moeilijke opdracht. Op verzoek van één van de financiële stakeholders, werd Consilio Partners om advies gevraagd: hoe stroomlijnen we de besluitvorming binnen de onderneming?

Evolutie door consensus
Consilio Partners bracht alle belanghebbenden rond de tafel. Resultaat? Er bleek een hoge nood te zijn aan interventies op het gebied van strategisch bestuur en aan een Raad van Bestuur met de nodige bevoegdheden en transparantie.

Om aan die nood te beantwoorden, werd een externe bestuurder gezocht met de nodige expertise in de sector en de nodige ervaring en financiële achtergrond. Aan Consilio Partners werd gevraagd om de werking van de Raad van Bestuur in goede banen te leiden. En advies te verlenen rond de besluitvorming en de invulling van enkele strategische opties.

Zoektocht naar extern kapitaal
Consilio Partners werd verder aangezocht voor de uitbreiding van de kapitaalsstructuur van de onderneming. Op basis van een consensus tussen de aandeelhouders en een meerjaren-bedrijfsplan, werd met succes een industriële investeerder gevonden die mee zal bijdragen tot de verder uitbouw van Brouwerij Martens.