Van Moer Group

Familiebedrijf vol enthousiasme en passie voor het vak
Van Moer Group in Zwijndrecht biedt een volledige oplossing voor uw logistieke proces – van transport tot opslag en behandeling – via wegen en waterwegen. Dit jonge en op korte tijd snel gegroeide bedrijf spant zich tot het uiterste in voor haar klanten. Jo en An Van Moer leiden dit familiebedrijf met enthousiasme en passie.

Op een bepaald moment waren de investeringen in dit dynamische bedrijf zo hoog opgelopen, dat de banken zich niet langer wilden engageren. En een financiële inspanning vroegen van de eigenaars. De druk van de banken was voelbaar en een oplossing drong zich op.

De druk verminderen
Consilio Partners werd aangesproken om samen met de aandeelhouders een oplossing te zoeken voor dit financiële probleem. Ons eerste doel? Een sluitende meerjarenplan opstellen dat de banken kon overtuigen dat het voorgestelde aflossingsschema een realistisch scenario was.

De snelle uitbreiding van de activiteiten van het bedrijf deed het takenpakket van Jo en Ann exponentieel groeien, samen met de noodzaak om een aantal sleutelfuncties professioneel in te vullen. Consilio Partners startte daarom met een strategische oefening. Met zowel de aandeelhouders als alle sleutelmedewerkers peilden we naar de middellange termijnopties van het bedrijf en naar de nodige competenties die nodig zullen zijn om deze doelstellingen te bereiken.

Meer expertise voor een gezond bedrijf
Het signaal was duidelijk: er was meer expertise nodig op senior managementvlak, alsook voor een aantal sleutelfuncties binnen het bedrijf. Daarom was Consilio Partners voor Jo en Ann een belangrijk klankbord om deze vacatures mee te helpen invullen. Met succes werden bij de Van Moer Group de functies van CEO, Human Resources, Financieel Management en Business Development ingevuld.

Na deze essentiële stap werd overgegaan tot de installatie van een Raad van Bestuur. En diverse overlegniveaus binnen de onderneming.

Van Moer Group: klaar voor de uitdagingen van de toekomst
Vandaag blijft Van Moer Group een gezond groeiend en energiek bedrijf. Een bedrijf dat klaar is voor haar volgende uitdagingen. Door de ingrijpende veranderingen dienen zich echter nieuwe uitdagingen aan: hoe integreer je alle nieuwe medewerkers in de bestaande onderneming? Hoe stel je de verwachtingen van de aandeelhouders op scherp? Hoe werkt de verhouding tussen voorzitter en externe CEO? En is er vroeg of laat nood aan extern kapitaal?

Om de gezonde groei van Van Moer Group te blijven ondersteunen, blijft Consilio Partners in beeld om de juiste expertise te bieden op het juiste moment.